Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

16.12.2018 810

16-12-2018

OKULUN TARİHÇESİ VE AMACI

 

Okulun Adı: KILIÇARSLAN ORTAOKULU

(Okulun adı Anadolu Selçuklu Devletinin kurucularından Süleyman Şah’ın oğlu Kılıçarslan’dan almaktadır.)

Okulun Açılış Tarihi: Valilik Makamının 29.01.2009 tarih ve 3131 sayılı onaylarıyla 2008/2009 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde açılmıştır.

Adresi: Hürriyet Mahallesi Reşadiye Caddesi Şehitkâmil/Gaziantep

Telefon: 0-342-3248455

Amaçla:      Türk Milli Eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda;

 

1-Ortaokul çağındaki öğrencilere seviyelerine uygun ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunlarını tanıtmak, çözüm yollarını aramak, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırmak.

 

2-Öğrencilere Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsetmek; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine, insan hakları ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak haklarını kullanma başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak.

 

3-Öğrencileri, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, işbirliği çerisinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşımı bilen dürüst erdemli, iyi ve mutlu yurttaşlar yetiştirmek.

 

4-Öğrencilere bilgi yüklemek yerine onlarda zekâyı ve yaratıcı düşünceyi ortaya çıkarmak, onlara bilgiye ulaşmanın yöntem ve tekniklerini öğretmek.